Forumland Μεσιτικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη +30 2310 334001
Κωδικός ακινήτου:

GR | EN

Forumland Blog

Ισραηλινό επενδυτικό ενδιαφέρον σε ακίνητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Ισραηλινό επενδυτικό ενδιαφέρον σε ακίνητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς της αγοράς, για τους περισσότερους Ισραηλινούς, η αγορά ενός ακινήτου αποτελεί πρωτίστως επένδυση προς αξιοποίηση, οπότε η επιλογή της Θεσσαλονίκης για την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους προπανδημικά αποτελούσε τρόπον τινά και ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική της.

Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν προπανδημικά σε διάφορους τομείς της κτηματαγοράς, παραμένουν στην πόλη. Μαζί με τους Ισραηλινούς επενδυτές «μπήκαν» εντονότερα στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης και όροι όπως το «parcelacia» (προφέρεται «παρσελάτσια»), δηλαδή η αγορά μεγάλων και εγκαταλελειμμένων -συνήθως βιοτεχνικών- ακινήτων στο κέντρο της πόλης, η ανακαίνιση και κατάτμησή τους σε μικρότερα, ώστε ακολούθως να πουληθούν ως οικιστικά ακίνητα (αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν «parcelation»). 
Τέσσερις-πέντε όμιλοι ισραηλινών συμφερόντων έχουν ήδη «ποντάρει» στην «παρσελάτσια», μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά ολόκληρες οδούς, όπως η Πτολεμαίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι Ισραηλινοί είναι η εθνικότητα που την τελευταία τριετία έχει επενδύσει τα περισσότερα κεφάλαια από κάθε άλλη στη Θεσσαλονίκη.

Στο εξωτερικό, οι πιο κοντινές αγορές στο Ισραήλ με προοπτική για αποδόσεις είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. «Ένας λόγος που επενδύουν στην Ελλάδα είναι η γεωγραφική εγγύτητα. Πολλοί Ισραηλινοί αγοράζουν ακίνητα στις ΗΠΑ, που ενδέχεται να μη δουν ποτέ από κοντά. Ενώ η Ελλάδα απέχει δύο ώρες με το αεροπλάνο.Βέβαια η εγγύτητα δεν είναι μόνο γεωγραφική . Yπάρχει μακρά ιστορία στην πόλη μας αλλά προσφέρει τις καλύτερες επενδυτικές  ευκαιρίες στο Real Estate.