Forumland Μεσιτικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη +30 2310 334001
Κωδικός ακινήτου:

GR | EN

Forumland Blog

Το ακριβό όνειρο κάθε Έλληνα!

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Το ακριβό όνειρο κάθε Έλληνα!

Οι μονοκατοικίες επέστρεψαν στο προσκήνιο. Ο εγκλεισμός στη διάρκεια της καραντίνας υπενθύμισε σε πολλούς τα προνόμια που προσφέρει ο συγκεκριμένος τύπος ακινήτου, καθώς, πέραν της ιδιωτικότητας, ο κήπος ή και η πισίνα που συναντάει κανείς στις μονοκατοικίες προσφέρουν και με το παραπάνω την αίσθηση του «έξω» που τόσο πολύ έχει λείψει σε όλους τον τελευταίο χρόνο.

Βλέπουμε ότι πάνω από τους μισούς ενδιαφερομένους έχουν επιταχύνει τις αποφάσεις τους κι επιθυμούν να επενδύσουν πιο άμεσα σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο  χαλάρωσης. Για πολλούς, η πανδημία έχει οδηγήσει σε αναθεώρηση των προτεραιοτήτων τους, με αποτέλεσμα να επισπεύδουν την αποχώρηση από την εργασία τους και να επιδιώκουν την αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου για το υπόλοιπο της ζωής τους.

 

Νέες προτεραιότητες

Στο νέο hotspot για τους πολυεκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη εξελίσσεται με ραγδαία ταχύτητα η ελληνική αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Ανθρωποι με πολύ μεγάλη περιουσία, οι οποίοι φιγουράρουν κάθε χρόνο στις σχετικές λίστες του περιοδικού Forbes, έχουν αρχίσει να βάζουν στο «στόχαστρό» τους την Ελλάδα, αναφέρουν στελέχη της αγοράς ακινήτων. Μάλιστα, το ακόμα πιο θετικό στοιχείο είναι ότι η εξέλιξη αυτή συμβαίνει παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια και ασφαλώς και στην ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποτελεί μια από τις επιλογές τους, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Αυτό οφείλεται στη σημαντική αύξηση του τουρισμού στη χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και στη σταδιακή συνειδητοποίηση (με τη συμβολή και των επαγγελματιών της αγοράς, Ελλήνων και μη) ότι η χώρα μας προσφέρει μοναδικά ακίνητα. Αυτή ακριβώς η αναγνωρισιμότητα του ελληνικού τοπίου και της τοπικής αρχιτεκτονικής έχουν τοποθετήσει τη χώρα στον χάρτη των πολυτελών εξοχικών κατοικιών, με ιδιαίτερα σημαντικά «όπλα» για να ανταγωνιστεί άλλους διεθνείς προορισμούς σημαντικού κύρους.